Elke generatie heeft zijn eigen noden en wensen. Oog hebben voor de veranderende tijdgeest is in onze visie cruciaal om te weten wat u drijft. Welke ontwikkelingen vinden momenteel plaats? En hoe kan een family office hierbij ondersteunen?

Schenken bij leven door babyboomers

Veel babyboomers kiezen er bewust voor bij leven (een gedeelte van) hun vermogen aan hun (klein)kinderen te schenken. Bijdragen aan een goede start van hun nazaten en weten dat het vermogen goed terechtkomt geeft veel voldoening. Voldoening die niet wordt ervaren wanneer gewacht wordt tot het moment van vererving. Family offices die ook als vermogensbeheerder optreden, maken dit thema steeds vaker onderwerp van gesprek.

Geld als nieuwe basis

Nog bij leven worden tegenwoordig al flinke bedragen als deel van de erfenis geschonken. Voorbeelden hiervan:

  • Een ‘jubelton’. Circa een ton kan eenmalig voor bepaalde doeleinden, zoals de aanschaf of verbouwing van een woning, belastingvrij worden geschonken;
  • Een familiefonds. Dit heeft veelal de vorm van een besloten beleggingsfonds waaraan onroerend goed of effectenportefeuilles worden overgedragen tegen de uitgifte van participaties. Een familiefonds biedt fiscale voordelen. Zo komen waardestijgingen van geschonken vermogen onbelast bij de ontvanger van de schenking terecht.

Structureel meer vermogen bij millennials

Door de overheveling van kapitaal wordt de groep millennials steeds vermogender. Maar de ‘verjonging van het vermogen’ komt ook doordat deze generatie vaak al op jonge leeftijd succesvol is met een eigen bedrijf.

Geld als verrijking van het leven

In mindere mate vormt vermogensvergaring op zichzelf de drijfveer. Vermogen wordt veelal aangewend om het leven te verrijken. Voorbeelden hiervan:

  • Met vervroegd pensioen gaan. De ‘Fire-filosofie’ (financial independence, retire early) vormt voor veel millennials een grote drijfveer;
  • Serieel ondernemerschap. Seriële ondernemers zien vermogen meer en meer als manier om deuren te openen voor verdere ontplooiing;
  • Impactbeleggen. Beleggen in duurzaamheid wordt gezien als een doeltreffende manier om een positieve impact op de wereld te hebben;
  • Personal assistance. Ter ondersteuning van alledaagse zaken maken millennials in toenemende mate gebruik van professionele personal assistance, zodat zij zich uitsluitend met hoofdzaken en hun interesses kunnen bezighouden.

Een family office die ontzorgt

De gemene deler onder alle generaties? Optimaal van vermogen willen genieten. Family office Bovi & Ox ondersteunt u hier graag bij.

Wilt u ook optimaal van uw vermogen genieten? Bij Bovi & Ox kunt u terecht voor:

  • Risicomanagement. Bovi & Ox handelt alert op ontwikkelingen binnen de markt en staat u bij met gedegen advies en risico-analyses;
  • Personal assistance. Met de personal assistance diensten van Bovi & Ox worden al uw persoonlijke zaken snel, accuraat en overzichtelijk beheerd, uitgevoerd en aangestuurd. Bekijk hier een totaaloverzicht;
  • Finance. Met onze grote expertise in finance bent u constant op de hoogte van uw cashflow en up-to-date cijfers. Dankzij onze geautomatiseerde werkprocessen kunnen we uiterst snel schakelen. Bovi & Ox verzorgt onder andere uw financiële administratie, rapportages, belastingplanning, inrichting van het betalingsproces en nog veel meer. Bekijk hier een totaaloverzicht.

Uw aanspreekpunt

Bij vermogenskwesties hebben millennials over het algemeen behoefte aan meer en intensievere communicatie dan babyboomers. Millennials wensen doorlopend en ook vaak vluchtiger contact, zowel face-to-face als digitaal. Bovi & Ox begrijpt wat u drijft en biedt diverse communicatieoplossingen die aansluiten bij uw wensen.

Voor financiële en organisatorische aspecten van vermogend zijn, bent u bij Bovi & Ox aan het juiste adres. Voor aanvullende vormen van vermogensbeheer stellen wij klanten en partners graag ons netwerk ter beschikking.

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden