Wilt u als familie c.q. vermogende stichting, vereniging of commanditaire vennootschap zorgeloos en verantwoord van uw vermogen genieten? Dan kunt u ervoor kiezen om voor uw financiële zaken een beroep te doen op een accountantskantoor. Maar wist u dat u ook kunt genieten van een breed scala aan financiële diensten dat een family office u te bieden heeft? Graag brengen we de verschillen en de voordelen overzichtelijk voor u in kaart.

Wat is een family office?

Een family office bestaat uit een team van deskundige en onafhankelijke specialisten dat vermogende familiebedrijven ondersteunt met allerhande diensten en doelstellingen rondom hun vermogen. Van fiscale zaken tot administratie en van betaalprocessen tot investeringen: met competentie, kennis, uitgebreide ervaring en een groot professioneel netwerk leidt een family office uw vermogen en alles wat daarbij komt kijken in goede banen.

Waarin verschilt een family office van een accountantskantoor?

Waar een accountantskantoor zich vooral beperkt tot boekhoudkundige zaken, gaat (multi-)family office Bovi & Ox een aantal stappen verder. Met financiële dienstverlening in de breedste zin van het woord dragen wij zorg voor al uw financiële zaken. Daarbij kunt u naast financiële administratie en rapportages denken aan fiscale aangiften, estate planning, het inrichten van betalingsprocessen en het opstellen van een family governance structuur. Een volledig overzicht van onze financiële dienstverlening vindt u op de pagina over finance. Voor sommige van deze onderdelen schakelen wij ons netwerk in.

Persoonlijk, overzichtelijk en veilig

Het persoonlijke karakter van een family office brengt ook een aantal andere praktische voordelen met zich mee. Met één centraal aanspreekpunt bent u bij Bovi & Ox bijvoorbeeld verzekerd van korte lijnen en optimaal overzicht in uw financiële situatie. Dankzij continue monitoring en snel schakelen houden we bovendien voortdurend grip op uw cashflow-positie. Vanzelfsprekend gaan we daarbij vertrouwelijk met uw persoonlijke gegevens om. Veiligheid en integriteit staan immers centraal in onze werkwijze.

Financiële en facilitaire dienstverlening

Binnen de wereld van family offices neemt Bovi & Ox een unieke positie in door u niet alleen financieel, maar ook facilitair te ontzorgen. Met professionele personal assistance staan wij u bij in het organiseren van alledaagse zaken en speciale gelegenheden. Zo zijn we u optimaal van dienst en kunt u zorgeloos van uw vermogen genieten.

Bovi & Ox ondersteunt ook single-family offices die financiële taken (denk aan administratie verwerken, samenstellen van jaarrekeningen en managementrapportages, voorbereiden van fiscale aangiften en betalingsprocessen) willen uitbesteden, zodat zij zich meer kunnen richten op hun core business.

Vertrouwd en verantwoord

Vanzelfsprekend nemen we bij Bovi & Ox onze volledige verantwoordelijkheid om integer met uw vermogen om te gaan. Niet voor niets zijn we ISO-9001- en ISO-27001-gecertificeerd voor respectievelijk kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging én lid van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Bij onze specialisten is uw vermogen dan ook in veilige en vertrouwde handen.

Waarmee mogen we u helpen?

Als ervaren family office weet het team van Bovi & Ox als geen ander wat vermogende families drijft. Wilt u weten wat Bovi & Ox als family office voor uw familie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op; we nemen graag de tijd voor u.

Neem contact op